Wie ben ik?

Mijn naam is Yvonne Albrecht (1965). Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

Na ruim 12 jaar als jurist te hebben gewerkt voor de Rijksoverheid, werd mij duidelijk dat dat gewoon niet mijn ding was. Ik wilde lekker dóen in plaats van alleen maar dénken. En het liefst iets waarmee ik anderen help, want daarin zit voor mij de grootste voldoening.

In 2002 durfde ik de stap te wagen en kwam de grote carrièreswitch. Ik zei mijn baan bij de Rijksoverheid vaarwel om in Leiden aan de slag te gaan als Thuisadministrateur en Ouderenadviseur bij Stichting Radius. Mijn werk daar bestond deels uit het ordenen en vervolgens op orde houden van de administratie van zelfstandig wonende ouderen en deels uit het geven van informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Juist die klus waar collega’s het meest tegenop zagen – het netjes in klappers ordenen van schoenendozen vol paperassen – vond ik het allerleukste! Ik kreeg de smaak zó te pakken dat ik wist: hier moet ik veel meer mee doen! Hier wil ik mijn beroep van maken!

Ik volgde de cursus bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers en startte mijn eigen bedrijf.