Hoe werkt het?

Nadat je contact met mij hebt opgenomen, volgt een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou thuis, waarin we samen jouw problemen en wensen bespreken. Voor veel klanten is dit best spannend, omdat schaamte vaak een rol speelt. Nergens voor nodig! Ik ben er om jou te hélpen en niet om jou te beoordelen! Bovendien blijft alles wat ik bij jou thuis zie of hoor, strikt vertrouwelijk!

Ik doe dit werk met heel veel plezier en ben bovendien al heel wat gewend op dit gebied. Hoe erger de rommel, hoe groter straks de voldoening zal zijn! Dus kom maar op!

Zie je het na de eerste kennismaking zitten om met mij aan de slag te gaan – er moet tenslotte wel een “klik” zijn – dan volgt aansluitend ook meteen het intakegesprek. Daarin bespreken we jouw problemen en wensen en bekijken we samen welk van de pakketten die ik aanbied, het beste past bij jouw behoeften en jouw budget. Wil jij bijvoorbeeld jouw hele huis aanpakken? Of alleen die troepzolder of jouw slaapkamer? Of wil je met mijn hulp alleen alle paperassen ordenen of al jouw kleding? Wil je zo veel mogelijk zèlf doen of liever lekker veel samen? Je zegt het maar! Ik werk met verschillende gunstige pakketten (zie onder Tarieven). Daar zit vast iets voor jou bij. En zo niet: ik lever ook maatwerk, dus we komen er altijd wel uit.

Vervolgens prikken we een datum voor de vervolgafspraak, de zogenoemde Startsessie. Dat is een intensieve maatwerk coachingsessie bij jou thuis, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften, waarin we samen ruim 2 ½ uur aan de slag gaan met jouw opruimproject. Van tevoren krijg je per email nog een voorbereidende huiswerkopdracht. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen, volgen na de Startsessie al dan niet nog meerdere vervolgsessies.

Tijdens het hele opruimtraject beslis uiteraard niet ik maar jíj wat bewaard moet worden en wat weg mag. Daarbij probeer ik zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en dus ècht weggooien zo veel mogelijk te vermijden. Zo gaan spullen bijvoorbeeld naar familie of vrienden, de Kringloop of het goede doel en worden plastic, papier, glas, textiel en chemisch afval vanzelfsprekend zo veel mogelijk gescheiden.

Of en hoe snel je jouw einddoel uiteindelijk bereikt, hangt grotendeels af van jouw eigen instelling; ik geef je graag de kennis en begeleiding die je nodig hebt om jouw opruimproject tot een succes te maken, maar uiteindelijk wordt het succes bepaald door jouw bereidheid om er ook zélf tijd en energie in te steken …